1.

Tanulási módszerek

(Hogyan tanulsz Te?, Milyen módszereid vannak a különböző tárgyak tanulásához? Milyen módszereket javasol az irodalom, miket olvastam?

2.

Amit egy kezdő tanárnak tudnia kell

(Aki már tanított, milyen problémákat lát kezdéskor? Sok kezdő tanár óráit láttam, mik voltak a tipikusnak nevezhető hibák, milyen javaslatokat adnék a kezdőnek? )

3.

Nevelési problémák

(Aki már tartott informatika órát, milyen nevelési problémákat lát? Osztályfőnököktől, általam összegyűjtött konkrét nevelési problémák,reagálási lehetőségeinek megbeszélése.)

4.

Kreatív feladatok informatikából.

(Milyen kreatív feladatokat tudsz javasolni informatika órára? Az eddig általam összegyűjtött informatika kreatív feladatainak átbeszélése.)

5.

Szakkönyvekről

(Kedvenc könyveim amiket egy informatika tanárnak ismernie kell szerintem. Milyen könyveket javasolnál még, amit érdemes elolvasni az informatikát tanító tanárnak?)

6.

Tanítási módszerek

Az előadás az általános és középiskolát végző tanulóknak általában unalmas. Milyen más tanítási módszereket ismersz, és milyeneket ismerek én? 

7.

Iskola típusok

Milyen iskolatípusokat ismersz. Milyen kísérletekről tudsz?

A sokféle iskola típus és rendszer áttekintése.

8.

Kooperatív tanulás

Mit tudsz a kooperatív tanulásról? Milyen példákat tudsz hozni?

Hogyan alkalmazható ez az informatika, matematika tantárgyban?

9.

Jó informatika tanár

( Kit neveznél jó  tanárnak? Milyen tulajdonságokat kell hozzá kialakítani. Kit neveznél jó informatika, matematika tanárnak?

10.

Iskoláim

Mit tanultál meg és mi volt a jó és rossz az eddigi iskoláid végzése közbenMilyen lenne a TE iskolád? Volt-e mintád, példaképed az eddigi tanáraid között?

11.

Gondolkodási módszerek

Milyen gondolkodási módszereket tanultál meg?

Milyen módszereket tanítanál?

 (Pólya-Fisher-Bono)?

12.

Informatika tanítása

Milyen sajátos problémákat hoz felszínre szerinted az informatika tanítása? Milyen megoldási javaslataid vannak?